Què fer a La Llémena

Restaurants de la Vall

La Vall de la Llémena disposa de diversos restaurants, principalment de cuina tradicional catalana. Us recomanem reservar amb certa antelació en tots els casos!

Restaurant Cal Perot

Menú per dinar els dies feiners; carta els caps de setmana i a la terrassa. Obre els migdies i, per sopar, només els divendres i els dissabtes. La carta és variada, i la taula molt ben servida. Disposa d’una carta molt variada de vins.

Es pot anar a fer el vermut abans de dinar, i té una piscina per als clients del restaurant.

Restaurant Can Reixach

Menú per dinar els dies feiners; carta els caps de setmana; no obre cap vespre. És un espai petit, molt familiar, ubicat al nucli de Sant Martí de Llémena. Menjars casolans. Fan esmorzars, fins i tot de forquilla!

Restaurant Cal Ganso

Ubicat al nucli de Llorà. Recomanem la terrassa, molt animada. Menjars tradicionals, carta força variada de vins.

Es poden fer tapes i platillos compartits. A l’hivern, podreu menjar vora la llar de foc. Obre els migdies i, per sopar, només els divendres i els dissabtes.

Restaurant Mas el Siubès

Ubicat a la carena entre Sant Esteve de Llémena i les Planes d’Hostoles, amb unes vistes excel·lents cap al Far i la Llémena. L’accés final és per una pista de terra ben arreglada però força llarga.

L’Elvira és una cuinera excel·lent, i com a especialitat fa diferents plats d’arròs i bacallà. Obren els migdies i, per sopar, només per grups grans amb reserva prèvia.

Altres serveis

Súper Anna

Ubicat a Sant Esteve de Llémena. És un supermercat petit amb una mica de tot. Els diumenges pel matí està obert fins a les 13h, i tanquen els migdies. Tenen beguda fresca i fan entrepans per emportar. També hi trobareu els nostres formatges!

Benzineres

A la vall no hi ha cap benzinera. Les més properes estan o bé a Sant Gregori, o bé a Les Planes d’Hostoles.

Farmàcia

A la vall no hi ha cap farmàcia. Les més properes estan o bé a Sant Gregori, o bé a Les Planes d’Hostoles.

Brossa

Les deixalles s’han de portar als contenidors que hi ha o bé a la carretera de Granollers, o bé a qualsevol nucli de la vall. Si voleu, la matèria orgànica (restes de menjar i paper de cuina) la podeu llençar al compostador de casa.

Activitats recomanades

Llocs per visitar a peu/vehicle

Església de Granollers de Rocacorba. 10 minuts de baixada. Hi podeu baixar a peu pel camí de la finca (inici sota la casa gran).

Gràcies per deixar tancats els filats elèctrics per al bestiar !

Església de Sant Esteve de Llémena (el Veïnat de l’Església). Al costat del Camí Ral.

Riera de La Llémena. Al costat de la Llémena hi passa el Camí Ral. És un camí molt agradable i força planer. Des del Paller s’hi pot accedir a peu passant pel veïnat de Can Nofre, i baixant per la riera de Granollers, o bé en vehicle accedint des de Sant Martí de Llémena, Sant Esteve, etc… o en qualsevol altre punt.

La Barroca. Accés en vehicle des de la carretera que va a Sant Esteve. Hi ha diverses ermites amb accés en vehicle (Sant Andreu) o bé a peu ( Santa Lena, Sant Roc).

El nucli de Sant Martí de Llémena (en peu pel Camí Ral, o bé en vehicle).

El nucli de Sant Aniol de Finestres (en vehicle).

El nucli de les Serres-Santa Cecília (en vehicle).

Caminades per l’entorn

Al wikiloc hi trobareu multitud de propostes que us permetran sortir a peu o en bici des del Paller de Vilotxa, o bé agafant el vehicle i fent una aproximació a pocs quilòmetres d’aquí. Us recomanem els següents sectors, tots a la Vall del Llémena:

Roca del Golany. des del Paller. Zona poc freqüentada, bones vistes cap a la Garrotxa, pla de l’estany, golf de Roses i pirineus.

Rocacorba. Excursió molt bonica i desconeguda des de Granollers de Rocacorba. Es pot sortir a peu des del Paller, per és una sortida llarga.

Santa Maria de Finestres i Puigsallança. La joia de la Corona, dins del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Es passa per alzinar i per fageda. Cal fer aproximació en vehicle sense sortir de la vall, però hi ha un tros de pista.

Sant Roc. Bones vistes cap a Girona, Montseny… espai amb molta freqüentació els caps de setmana.

Rocafesa i Volcà de la Banya de Boc. Es pot fer una circular molt bonica sortint del Pla de Sant Joan. Zona poc freqüentada. Bones vistes des del cim.